Hill View Residency - Kothrud, Pune

  • Photo © HSA
  • Photo © HSA
  • Photo © HSA

Hill View Residency is a unique residential complex developed in Kothrud, Pune with a vision of providing spacious and economical housing. Hill View Residency meets the highest quality standards keeping in mind, today's modern lifestyle and blending contemporary design with quality construction.

Design Concept
The major design objective of Hill View Residency was to preserve the sites natural beauty. Wooden areas have been maintained and taken advantage of, by enabling a picturesque view. Walking paths encourage residents to walk the site, while they can enjoy the natural beauty of the surrounding. The buildings are designed with wrapping vertical masses into sections to achieve verticality in form. Physically the buildings are connected by creating interconnected walkways as part of the streetscape. The towers in Hill View Residency are erected around a beautifully landscaped park over the podium giving ample car parking below that provides a spectacular open space for the residents. Also buildings are conceptualized in a manner specific that each apartment gets ample of ventilation and an open view of the surrounding.